Om mig


Om mig

Namn:    Marie Andersson

Bor:         Uppsala

Ålder:      41 årHundar:  Miqro, papillon/schipperke/chihuahua

                  Myzaq (Ooo Jaguar James Ooseven), russkiy toy

      Lyra (Vallarskallarnas Kiri), border collie
      Leiqa (Dilexit Efterlängtade Alizza), dansk-svensk         
      gårdshundArbete:   Hundinstruktör på Svenska HundsportsAkademin

Hobby:   Djur, pyssel, fotografering, dans och musikMailadress: marie@parltassar.se

Mobilnummer: 073-803 70 05


Jag som driver Pärltassar heter Marie Andersson och bor i Uppsala. Hundar och hundträning har alltid legat mig varmt om hjärtat. Redan i 10-årsåldern uppfostrade och tränade jag mormor och morfars border collie medan de skämde bort honom. Vi var bundisar till han gick bort, 16 år gammal. När jag var i tonåren hade familjen en jack russell som var väldigt speciell. Vi försökte jobba tillsammans men det gick bara när han själv ville det. Senare skaffade pappa en gråhund som han skulle ha till älgjakt men jag jobbade med den så den blev både familjehund och jakthund. Pappa ruskade på huvudet när jag visade honom vad jag lärt hunden. I efterhand pratar vi dock ofta om hur bra den hunden var på alla sätt.


När jag flyttade hemifrån började drömmen om en egen hund. Jag hade ingen möjlighet att ha hund just då men drömmen levde vidare i nästan 10 år innan jag äntligen kunde göra verklighet av min dröm. Det var då Miqro kom in i mitt liv. Min själsfrände Miqro som har gjort att mitt hundintresse bara vuxit och vuxit. Vi har provat massor av olika saker och han har varit med mig nästan överallt. När jag började titta på renrasiga hundar fastnade jag för russkiy toy och kände att den rasen skulle passa mig. Så rätt jag hade! Ooo Jaguar James Ooseven aka Myzaq uppfyller alla mina förväntningar och är en helt underbar hund på alla sätt!


Efter att ha provat på olika grenar inom hundsporten ville jag utveckla mitt hundintresse. När jag fick möjligheten att gå en hundinstruktörsutbildning tog jag den chansen. Utbildningen var givande och gav mig redskap att hålla kurser och lära andra hur de på ett bra sätt kan aktivera sina hundar. Jag ser verkligen fram emot varje kurs med stor nyfikenhet över vilka hundar jag kommer att lära känna och hur de kommer att utvecklas under kursens gång. Vad kommer jag att lära mig?


Vid sidan av mitt hundintresse har jag haft många olika intressen, bland annat dans och fotografering. Det som blivit det största intresset är smyckestillverkning och tillverkning av olika hundsaker. Jag har även provat på en del annat hantverk och är nyfiken på att prova ännu fler. Pysslandet finner liksom inga gränser när jag intresserar mig för något.


Under fliken "Hantverk" finns smycken, hundsaker och andra hantverk för beskådan och till salu.

Reportage i tidningen Härliga Hund (nr 2, 2012) efter att Miqro blivit utsedd till Årets Familjehund 2011 i en tävling på internet.